Preşedintele CSM, despre demisia lui Pivniceru: "Mai este nevoie de doi membri pentru a se forma cvorumul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Ghica, preşedinte CSM
Alina Ghica, preşedinte CSM

Alina Ghica, preşedintele Consiliului, a declarat că şedinţa plenului s-a amânat din cauza lipsei de cvorum, ea precizând că mai este nevoie de participarea a doi membri CSM.

"La acest moment, şedinţa plenului s-a amânat din cauza lipsei de cvorum, nu uitaţi că funcţionăm într-o componenţă de 18 membri. Pe parcursul zilei de astăzi, în condiţiile în care condiţiile de cvorum vor fi îndeplinite, şedinţa plenului va fi reluată, în caz contrar, mâine pentru ora 9,00 (joi) a fost convocată o şedinţă a plenului CSM", a spus Alina Ghica.

Întrebată de câţi membri CSM mai este nevoie pentru îndeplinirea cvorumului, Alina Ghica a precizat că de doi magistraţi.

Într-un comunicat al Biroului de presă al CSM se precizează că, potrivit reglementărilor legale, ''lucrările Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri''.

''Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen. Începerea şedinţei va fi anunţată, în măsura în care, pe parcursul zilei de azi se va îndeplini condiţia de cvorum. În caz contrar, şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii se amână pentru mâine, 23 august 2012, cu respectarea calendarului de şedinţe publice anunţat (săptămâna 20-24 august 2012) şi cu menţinerea ordinii de zi afişate pe pagina de internet a Consiliului'', se arată în comunicatul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite