40 de preoţi au slujit la hramul Sf. Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30.000 de credincioşii au ascultat ieri în direct slujba oficiată de hramul Sfintei Parascheva. Slujba a fost ţinută de un sobor de 40 de preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

Sfânta Liturghie de Sfânta Parascheva s-a ţinut ieri, pentru prima dată în ultimii ani, pe o scenă montată în faţa Mitropoliei. Tot acolo au fost aşezate 500 de scaune pentru persoanele cu statut de VIP, iar alte câteva mii de oameni au putut asculta slujba în direct, din curtea Catedralei Mitropolitane.

Tot ca o deosebire faţă de anii trecuţi, numărul politicienilor prezenţi la evenimentul religios a fost cu mult mai mic. „Cel mai important moment al celor 600 de ani de istorie a Iaşiului a fost gândul voievodului Vasile Lupu s-o aducă pe Sfânta Cuvioasa Parascheva aici în oraş. Ea grăieşte şi astăzi prin sensibilitatea, gingăşia şi onestitatea sa”, a spus ÎPS Teofan în discursul rostit ieri în faţa credincioşilor.

În jurul orei 12, după o slujbă de trei ore, câteva sute de credincioşi au făcut coadă în faţa Cantinei de Ajutor Social din spatele Catedralei Mitropolitane pentru a lua parte la „masa pelerinilor”. Angajaţii Primăriei Iaşi le-au servit nevoiaşilor 55.000 de sarmale, fructe, bere şi sucuri.

Tot ieri, la "Seara valorilor", eveniment organizat anual de Primăria Iaşi pe 14 octombrie, ÎPS Teofan a fost desemnat cetăţean de onoare al oraşului. Cu aceeaşi ocazie, oficialii municipalităţii au mai acordat 17 premii şi 42 de medalii. Acestea au  fost primite de  sportivi, academicieni, jurnalişti, oameni politici şi  clerici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite