235 de premii pentru olimpicii de la Buzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele obţinute confirmă poziţia de lider a colegiului

Amfiteatrul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova s-a dovedit a fi neîncăpător, ieri, la premierea celor mai buni elevi ai instituţiei de învăţământ. Emoţionaţi peste măsură, olimpicii au păşit rând pe rând să culeagă roadele muncii lor. Diplomele au fost înmânate de către directorul Zamfirică Petrescu, Diana Buşoi, inspector general al ISJ Dolj, şi prof. univ. dr. Radu Constantinescu, preşedintele Fundaţiei „Fraţii Buzeşti“. Distincţiile primite i-au emoţionat pe elevi, unii uitând chiar să-şi ia plicul cu bani.

Vrea să lucreze la NASA


Cel mai mic olimpic are 11 ani. La vârsta lui, mulţi copii îşi doresc roboţi sau maşini de curse pentru a se juca. Radu Romanescu e pasionat de astronomie. Există copii care nici măcar nu au auzit despre acest domeniu, mai ales că materia nu este una obligatorie.
Radu însă are deja un ideal pentru care a început să lupte încă din clasa a III-a: vrea să ajungă la NASA. „S-a rugat să intre în concurs. Este incredibil ca un copil să participe extraconcurs la o olimpiadă, dincolo de vârsta lui. Lista pentru înscrieri era de la clasa a V-a în sus. Până la urmă, a participat şi a obţinut premiul special“, ne-a spus directorul colegiului.
Micuţul Radu nu crede în zvonurile conform cărora Pământul va fi lovit de un meteorit în 2036. El spune că alinierea planetelor la o dată anume are influenţe asupra climei şi că, ştiinţific, poate fi benefică.

A învăţat o săptămână pentru premiul I


„Toţi au muncit şi şi-au sacrificat timpul liber. Sunt mândria noastră şi a părinţilor lor“, ne-a mărturisit directorul adjunct, profesoara Carmen Ştefănescu.  Un alt elev, Andrei Vrăjitoarea, de 17 ani, a reuşit să se califice la trei concursuri naţionale. Pe lângă matematică şi fizică, s-a descurcat excelent la Astronomie. În timp ce se pregătea pentru două olimpiade a aflat şi de acest concurs. Şi-a cumpărat câteva cărţi, a învăţat o săptămână şi a luat premiul I. „Este prima oară când particip. Astronomia e o pasiune mai veche a mea. Din păcate, o să fie un pic mai greu, pentru că nu dispunem de aparatură necesară pentru a pune în practică ce se învaţă teoretic. Cel mai de folos mi-ar fi un telescop“, ne-a spus tânărul olimpic. Andrei speră să obţină o notă bună şi la faza naţională de Astronomie, care are loc la Călimăneşti între 16 şi 19 iulie.

Criza nu bate bugetul olimpicilor


Deşi este perioadă de criză, sumele acordate olimpicilor sunt mult mai mari decât în anii anteriori, graţie fondului fundaţiei „Fraţii Buzeşti“, care în acest an a crescut considerabil, ajungând la 20 de mii de lei. „Şi de această dată premiile obţinute de elevii noştri, cât şi cele 56 de calificări la fazele naţionale, propulsează «Fraţi Buzeşti» printre cele mai bune şcoli din ţară. Beneficiarii distincţiilor au primit recompense ceva mai mari decât în anii anteriori“, a spus directorul colegiului, Zamfirică Petrescu. 
Atât conducerea şcolii, cât şi reprezentanţii ISJ Dolj, s-au arătat mulţumiţi de „noua recoltă“ de olimpici. Cu premii au fost răsplătiţi cei 24 de profesori care i-au pregătit pe olimpici. Toţi le-au urat succes tinerilor la olimpiadele ce vor urma. Nu au lipsit felicitările şi florile din partea părinţilor, rudelor şi prietenilor olimpicilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite