Se pregătesc de Paşte în container

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şi-au petrecut Anul Nou în modulele de locuit, cei 150 de sinistraţi din Rădăuţi Prut se pregătesc să sărbătorească şi Paştele, în condiţii chiar mai vitrege.

Sinistraţii sunt ameninţaţi acum cu debranşarea de la reţeaua de electricitate, din cauza facturilor restante în valoare de peste 70.000 lei, pe care autorităţile locale spun că nu le pot achita.

„S-a ajuns la cheltuieli atît de mari pentru că sinistraţii au folosit caloriferele electrice să se încălzească. Ei nu au nici un fel de venituri să achite facturile, iar noi nici atât. Nu ştiu ce vom face”, a declarat primarul Gheorghe Uţă.

Sinistraţii, cărora li s-a promis că noile case vor fi gata mai întâi în noiembrie, apoi în decembrie, nici nu mai îndrăznesc să spere.

„Acuşi trece şi iarna, iar noi tot în module stăm. La cum merg lucrurile, vom întâmpina Învierea Domnului tot în container, fără mese întinse, ouă roşii şi cozonac. Nu ştiu cât vom mai suporta”, mărturiseşte Costache Ionescu, unul dintre localnicii Rădăuţi Prut a cărui casă a fost distrusă de inundaţiile de anul trecut.

150 de oameni locuiesc în containere la Rădăuţi Prut, după ce casele lor au fost distruse în timpul inundaţiilor de anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite