Unii preferă şcoala vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi din liceele Moldovei chiulesc pe capete şi pierd timpul prin localuri

Jandarmii şi poliţiştii caută să-i aducă pe tineri pe calea cea dreaptă.

De la începutul semestrului doi, zeci de liceeni s-au mutat de pe băncile şcolilor, pe scaunele din baruri sau cafenele. Chiar dacă nu au posibilitatea să aplice vreo sancţiune, poliţiştii şi jandarmii, în colaborare cu inspectoratele şcolare, au pornit de la începutul lunii februarie, la „vânătoare" de chiulangii.

Prezenţa, obligatorie doar la teze

 Raziile prin barurile şi cafenele din judeţele Moldovei nu au întârziat să dea roade. „La ultima acţiune, în numai două ore am identificat 25 de elevi aflaţi în localurile din apropierea unităţilor de învăţământ. Se vede că îi deranjează faptul că-i descoperim, mai ales că nu-i anunţăm doar pe profesori, ci şi pe părinţi", ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui. Nici elevilor nemţeni nu le-a fost mai uşor. În timpul a nouă misiuni de combatere a absenteismului, jandarmii au găsit nu mai puţin de 84 de elevi. Când sunt prinşi, mulţi dintre ei îşi „motivează" în cele mai comice feluri absenţa de la ore. Cei mai curajoşi spun răspicat că şcoala, pur şi simplu, nu este obligatorie. Alţii, ceva mai practici, cred că este suficient să fie prezenţi doar la teze şi la încheierea mediilor.

O parte dintre liceenii certaţi cu şcoala ajung să se jure că orele lor de curs s-au încheiat şi că au venit în local doar pentru câteva clipe de relaxare. Ceva mai puţin afectaţi de controalele oamenilor legii prin baruri şi cafenele au fost elevii ieşeni.

„În această lună, 38 elevi au fost surprinşi în timp ce absentau de la ore, aflându-se fie pe stradă, fie în diferite baruri. Au fost duşi înapoi la ore, iar profesorii atenţionaţi de isprăvile acestora", ne-a precizat şi Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

"Avem zilnic misiuni în apropierea unităţilor şcolare din judeţ", a spus Cpt. Bogdan Cornaci, purtător de cuvânt Jandarmeria Suceava.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite