Se caută un prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se caută un prefect
Se caută un prefect

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos posturile prefect şi subprefect la concurs. Prefectul Radu Giurcă, respectiv subprefecţii Gabriel Leş şi Aurelia Fedorca trebuie să susţină un examen care să-i reconfirme pe funcţii.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici  a scos la concurs postul de subprefect, respectiv posturile de suprefecţi pentru judeţul Satu Mare, ca urmare a numirii temporare a celor trei edili: Radu Giurcă, Gabriel Leş şi Aurelia Fedorca.
Având în vedere prevederile art. 57 alin. (4) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare, art. 8 alin 3 lit. b)  din Hotărârea Guvernului nr. 341/2007, toate persoanele care au fost numite pe funcţii înainte să absolve cursul de înalţi funcţionari publici sunt nevoiţi să dea examenul respectiv.

Prefectul se pregăteşte intens

Prefectul Radu Giurcă a declarat că în momentul în care a fost numit pe funcţie nu era înalt funcţionar public. „Am absolvit acest curs abia în iunie 2009, după ce timp de 10 săptămâni am participat la Bucureşti la cursuri. Nu a fost uşor, am avut de susţinut foarte multe lucrări şi examene scrise“, a spus prefectul Radu Giurcă. Până la modificarea legii înalţilor funcţionari publici, prefecţii şi subprefecţii nu erau obligaţi să susţină acest examen. „Începând cu anul 2006, funcţia de prefect trebuie să fie precedată de absolvirea cursului de înalt funcţionar public“, a mai spus Radu Giurcă.
Atât prefectul, cât şi subprefectul Gabriel Leş au recunoscut că nu este un exemen tocmai uşor. Bibliografia este bogată, conţine zeci de legi. „Cele peste 1.000 de pagini sunt suficiente. Mă pregătesc intens, ştiu sigur că mă voi descurca“, a mai spus prefectul Giurcă. În ceea ce-l priveşte pe Gabriel Leş, acesta a declarat că a tras „chiulul“ de la studiat, însă va recupera în perioada imediat următoare. „Am fost în concediu o săptămână, nu am avut timp să studiez foarte mult. Ştiu că este un examen dificil ca toate celelalte. Mă voi pregăti adecvat pentru concurs. Nu îmi fac probleme, am lucrat cu aceste legi de foarte multe ori, mă bazez pe experienţa acumulată“, a declarat subprefectul Gabriel Leş. Subprefectul Aurelia Fedorca este foarte liniştită şi aşteaptă cu nerăbdare examenul. „Este chiar legistalaţia în domeniu. De când am fost numită pe funcţie am început să mă acomodez şi cu legiile. Mă pregătesc intensiv şi cred că examenul îl voi lua cu brio“, a declarat aceasta.

Nu e un caz singular

Concursul pentru funcţia de prefect va avea loc în data de 12 octombrie 2009, de la ora 10.00, la Bucureşti, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar cel pentru prefect în data de 13 noiembrie, în aceiaşi locaţie. Examenul va consta în într-o probă scrisă, cu mai multe întrebări, iar în ziua următoare, fiecare îşi va susţine lucrarea. În acestă situaţie sunt aproximativ 100 de prefecţi şi subprefecţi din toată ţara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite