O casă de bilete a fost prădată de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O casă de bilete a fost prădată de hoţi
O casă de bilete a fost prădată de hoţi

Fapta s-a petrecut şi din neglijenţa casierei, care a lăsat banii încasaţi până la aceea oră la vedere. Autorul furtului, un bărbat necunoscut, a forţat geamul chioşcului şi a luat doi saci cu aproape 4.500 de lei.

O casă de bilete din Piaţa Mărăşti a fost prădată, aseară, de bani. Hoţul a furat doi saci în care se găseau peste 4.000 de lei şi s-a făcut nevăzut în mulţime.
Poliţia a fost alertată telefonic aseară, în jurul orei 20.00, iar echipa operativă nu a putut decât să constate fapta şi să adune informaţii vagi legate de semnalmentele autorului. Potrivit poliţiştilor, un bărbat a forţat unul dintre geamurile chioşcului, a luat cei doi saci cu bani lăsaţi la vedere şi a fugit cu ei.

Banii, lăsaţi la vedere

Deşi casiera a strigat după ajutor, nimeni din mulţime nu a intervenit, pentru a încerca să oprească hoţul. Suma exactă ce a dispărut este 4.353 de lei.
Directorul RATUC, Liviu Neag, este de părere că o parte din vină îi aparţine casierei, care nu trebuia să lase sacii cu bani la vedere, ci să-i scoată abia la ora 21.00 când urmau să fie preluaţi de o firmă autorizată pentru transport de valori.
„În acest caz, hoţul nu avea decât să bage mâna în geam şi să plece”, a completat Neag. Dincolo de acest fapt însă, casierele care vând bilete pentru RATUC nu sunt în siguranţă în gheretele în care stau, mai ales că niciun chioşc de bilete nu este dotat cu buton de panică. Singurele măsuri de siguranţă sunt cele legate de gestiunea banilor, care sunt preluaţi de către angajaţi ai unei firme de transport de valori, dotaţi cu arme şi maşini blindate. Angajatele se abţin de la orice fel de comentariu, însă recunosc că sunt speriate. „La fel ca şi aici, poţi fi atacat şi pe stradă, normal că trebuie să îţi fie frică”, spune una dintre casierele care a aflat în această dimineaţă că despre incidentul de aseară.
Poliţiştii au reuşit să stabilească un cerc de suspecţi, pornind de la semnalmentele date de una dintre martore, o tânără studentă. „Astenic, slab, înalt, cam de 1,70 metri”, aşa l-a descris pe hoţ una dintre martore. Cert este că, până acum, autorul nu a fost prins.

Casele, înlocuite cu automate

Directorul RATUC, Liviu Neag, spune că, începând de anul viitor, majoritatea caselor de bilete vor fi desfiinţate, deoarece va
fi introdus sistemul de ticketing. „Biletele vor fi înlocuite cu carduri, de unde se va valida costul călătoriei. Vor fi şi zone ale oraşului, mai retrase, unde vom fi nevoiţi să păstrăm casele,  iar în cele mai aglomerate vom instala automate de vânzare”, a explicat Neag. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, iar în acest moment se lucrează la documentaţia dosarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite