Cum se pot distra elevii în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii mai mici preferă excursiile la munte, dar alături de colegi şi dascăli.

Dacă în vacanţa de vară mulţi elevi aleg distracţiile exotice, pentru sărbătorile de iarnă, relaxarea şi sporturile de iarnă râmân în topul pereferinţelor.
,,Nu plec prea departe de Iaşi, prefer să mă relaxez prin sport, de foarte mulţi ani practic baschetul. Ca în fiecare iarnă, patinoarul nu lipseşte din timpul meu de relaxare şi distracţie”, spune Andreea Mihalache, elevă în clasa a IX-a, la Liceul
,,Mihai Eminescu“.
Dacă sporturile sunt pentru unii tineri modul ideal de petrecere a timpului liber, unii elevi, păstrători ai tradiţiilor, aleg să sărbătorească vacanţa de iarnă în sânul familiei, cu prietenii apropiaţi. ,,La noi în sat, la Piatra Şoimului, ne adunăm mai mulţi tineri şi mergem cu uratul. Avem şi un grup care, prin parohia de la noi, se îmbracă în port tradiţional şi merg din casă în casă cu colinda”, mărturiseşte Teodor Turcu, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar CFR.
Elevul spune că vacanţa va fi şi un timp bun pentru studiu. Dacă mulţi liceeni aleg să-şi petreacă Revelionul, dar şi sărbătoarea Crăciunului aproape de casă, elevii mai mici se despart mai greu de colegi, aşa că excursiile cu clasa, la munte, la schi sau doar pentru relaxare rămân încă destinaţii în top.
,,Am organizat o excursie la schi, într-o staţiune de pe Ceahlău. Mergem mai mulţi copii, şi din clasele I-IV, împreună cu profesorii şi învăţătorii de la clasele mai mici“, precizează Andrei Munteanu, elev în clasa a VII-a.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite