Piteşti:Pomana porcului de la mall în prima zi de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarii prezenţi la festivalul de preparate culinare de la Euromall au pregătit în această dimineaţă o pomană a porcului imensă.

Chiar dacă se aflau într-un centru comercial, aceştia au respectat tradiţia şi au folosit doar ingredientele clasice.


Într-un ceaun demn de Cartea Recordurilor, maeştrii culinari au pus la un loc carne de porc, ficat, piper boabe, foi de dafin, nucşoară, boia de ardei iute, pastă de tomate şi de ardei, în cantităţi mari, cât să ajungă pentru 1000 de porţii.

Au fiert bine totul la foc mic, până a scăzut şi apoi au servit-o vizitatorilor cu mămăliguţă fierbinte şi un căţel de usturoi. O porţie de 150 de grame de tochitură s-a vândut astăzi cu 8 lei.

Piteştenii nu s-au înghesuit să păcătuiască
Evenimentul de astăzi a coincis însă cu prima zi din Postul Crăciunului, astfel că lumea s-a prea înghesuit să guste din „pomana porcului“.

„E frumos, sunt produse tradiţionale. Dar e mai frumos la ţară, când se adună toţi în jurul porcului la un pahar de ţuică fiartă. E bine că se păstrează tradiţia, dar noi ţinem post şi nu o să gustăm acum“, ne-a spus Toma Ardei, în vârstă de 59 de ani. 

 O altă vizitatoare recunoaşte că pofteşte din cauza mirosului îmbietor, dar nu vrea să păcătuiască. „Ţin post, aşa că nu o să gust, oricât de bine ar arăta. Am venit doar să mă uit“, spune Lavinia Diţă, în vârstă de 20 de ani, din Piteşti.


Acest lucru nu i-a descurajat însă pe organizatori care sunt siguri că pomana porcului a lor e demnă de Cartea Recordurilor, mai ales că nimeni nu a încercat până acum să stabilească un record în acest sens.

 „Va veni sigur lumea, chiar dacă e post. E ceva inedit în peisajul zonal. Am făcut pomana porcului în prima zi de post pentru că porcul e cea mai bună legumă“, spune zâmbind Bogdan Gîlculescu, bucătar.


Bucătarii sunt convinşi însă că au doborât un record de suflet, întrucât organizatorii nu au chemat un reprezentant oficial al Guiness Book care să înregistreze reuşita lor, pentru că i-ar fi costat 5.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite