Franţa: 50 de şcoli închise din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de gripă A H1N1 dădea semne de accelerare, marţi, în Franţa, mai ales în mediul şcolar, unde peste 50 de şcoli au fost închise ca măsură de precauţie, au anunţat surse oficiale, citate de AFP.

În total 51 de instituţii şcolare erau închise marţi, în întreaga ţară, faţă de zece, câte erau închise la sfârşitul săptămânii trecute.

Este vorba despre o "recrudescenţă", o "accelerare puternică" a numărului de noi cazuri posibile sau confirmate de gripă A H1N1 în mediul şcolar, a subliniat ministrul Educaţiei, Luc Chatel.

Potrivit planului de luptă împotriva gripei A H1N1, autorităţile pot închide o clasă sau o instituţie întreagă, dacă apar trei cazuri într-o săptămână în aceeaşi clasă sau în clase diferite care desfăşoară activităţi comune, ca servirea mesei la cantină. Instituţia rămâne închisă, teoretic, cel şase zile consecutive.

Potrivit ultimului bilanţ săptămânal al gripei A H1N1, publicat luni, virusul a provocat moartea a 70 de persoane, dintre care 43 în zona metropolitană şi 27 în teritoriile şi departamentele de peste ocean. În săptămâna 10-17 noiembrie, Franţa metropolitană a înregistrat zece noi decese.

Autorităţile încearcă să îi convingă pe francezi să se vaccineze, dar campania lansată la 12 noiembrie nu se bucură de succesul scontat, din cauza temerilor cu privire la posibile efecte secundare, care sunt considerate nefondate de autorităţile medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite