Un nou caz suspect de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altă persoană suspectată că ar avea gripă H1N1 a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Este vorba despre un elev de liceu care a ajuns sâmbătă în România, de la New York, şi care prezenta simptome de boală, a declarat Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii.

„Noul pacient suspect de gripă cu virus nou este un băiat de 19 ani, elev în clasa a XII-a la un liceu din Cluj. Tânărul a venit sâmbătă, cu un avion de la New York până la Budapesta, iar de acolo a luat un microbuz până la Cluj“, a spus Geza Molnar.

Prietenul tinerei de 28 de ani infectate cu virusul noii gripe a fost externat ieri. Externat de la „Matei Balş“ a fost şi tatăl primei paciente infectate cu virusul gripal, respectiv „cazul zero“, femeia de 30 de ani venită de la New York la 23 mai.

Restul pacienţilor, femeia de 30 de ani şi cei doi copii minori ai săi, precum şi tânăra de 28 de ani şi mama acesteia, rămân internaţi în Institutul „Matei Balş“ din Capitală.

În prezent, în România sunt confirmate cinci cazuri de gripă porcină, iar ieri a apărut un nou suspect. 

Răspândirea continuă a virusului H1N1 în Marea Britanie, Spania, Japonia, Chile şi Australia a adus lumea în pragul instituirii gradului şase de alertă pandemică, a declarat ieri directorul general adjunct al OMS, Keiji Fukuda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite