Se-ngroaşă gluma cu gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a confirmat, ieri, încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A (H1N1), responsabil de apariţia gripei porcine.

Este vorba de două femei, internate în prezent la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti. O tânără de 28 de ani care a sosit de la New York, în 29 mai, şi mama acesteia, în vârstă de 56 de ani, care a luat virusul de la fiică, prin transmitere secundară. 
Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii, a declarat că tânăra a refuzat să completeze formularul privind starea de sănătate, deşi avea simptome de gripă: stare febrilă, tuse seacă şi secreţii nazale apoase. 

În cursul zilei de ieri, prietenul fetei de 28 de ani a fost şi el internat deoarece prezenta simptome de gripă. Numărul total al românilor confirmaţi cu virusul A (H1N1) a ajuns la cinci.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că persoanele care nu completează, în avion, formularul privind starea de sănătate sau îl completează greşit vor răspunde penal. Bazac a avertizat că astfel de persoane riscă închisoarea de la o lună la doi ani sau amendă.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, de la 1 iunie, s-au instituit curse directe pe relaţia SUA – România, iar pasagerii vor fi triaţi epidemiologic. Pentru celelalte curse, formularele la intrarea în ţară vor fi completate obligatoriu de pasagerii veniţi din Mexic, SUA şi Canada.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite