Al 14-lea caz de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cantacuzino a confirmat, ieri, două noi cazuri de gripă porcină. Este vorba despre o femeie în vârstă de 34 de ani, soţia ultimului pacient internat în Institutul „Matei Balş“ din Capitală, care a sosit din Canada la 10 iunie.

Al doilea caz este o fetiţă venită împreună cu străbunica sa de pe continentul nord-american în Timişoara, la 11 iunie.

În prezent, copilul este internat împreună cu străbunica în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Timişoara, unde primeşte tratament cu antivirale şi este sub supraveghere medicală.

Străbunica fetiţei a fost internată doar ca însoţitoare, ea neprezentând deocamdată niciun simptom de boală. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat că fetiţa va rămâne internată la Timişoara şi că nu este nevoie să fie adusă în Bucureşti, întrucât spitalul timişorean respectă condiţiile necesare pentru tratarea cazurilor de gripă nouă.

„Fetiţa are tată jamaican, iar mama este din Reşiţa. Familia este izolată la domiciliu după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Caraş-Severin a început o anchetă epidemiologică“, au spus surse din cadrul instituţiei. Potrivit şefului de la DSP Timiş, Horia Vermeşan, fetiţa a venit cu avionul de la Toronto.

România are 14 cazuri confirmate de infectare cu noul virus gripal. Dintre acestea, nouă persoane sunt deja externate, fiind vindecate. Ceilalţi cinci pacienţi depistaţi pozitiv în ultima săptămână se află în spital,  la Bucureşti şi la Timişoara, sub tratament antiviral şi supraveghere medicală, având o evoluţie favorabilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite