Peste 1.500 de popriri pe pensiile vasluienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.500 de pensionari vasluieni figurează cu restanţe la achitarea creditelor, taxelor şi impozitelor, motiv pentru care li s-au făcut reţineri pe pensii. Pensionarii vasluieni nu mai

Aproximativ 1.500 de pensionari vasluieni figurează cu restanţe la achitarea creditelor, taxelor şi impozitelor, motiv pentru care li s-au făcut reţineri pe pensii. Pensionarii vasluieni nu mai reuşesc să îşi acopere cheltuielile lunare, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să apeleze la credite în speranţa că vor ieşi din impas.
"Pensionarii au pensii sub nivelul minim de trai şi apelează la împrumuturile CAR-ului, în ultimă instanţă. Unii au posibilitatea să plătească, alţii nu, de aceea suntem nevoiţi să facem popriri pe pensii. Pensionarii nu pot face faţă din start deoarece cheltuielile curente sunt mai mari decât pensia lor", a declarat preşedintele CARP Vaslui, Traian Pascu. Cu toate că este un apărător al drepturilor vârstnicilor, liderul pensionarilor vasluieni consideră justă măsura popririlor pe venituri. Reţinerile pe pensii se fac cu titlu executoriu în baza unei hotărâri judecătoreşti pentru credite neachitate, amenzi sau taxe şi impozite neplătite. La nivelul judeţului Vaslui, cea mai mare pensie din care s-au făcut astfel de reţineri este de 10 milioane de lei vechi, iar cea mai mică de 400.000 de lei vechi. În situaţii-limită s-a ajuns ca şi din pensia de urmaş, de numai 50.000 de lei vechi, să se facă popriri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite