„O poartă nouă”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„O poartă nouă”!
„O poartă nouă”!

Cel care a spulberat poarta Centrului „O viaţă nouă” nu vrea să plătească pagubele. Conducerea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap Mintal „O viaţă nouă” se chinuie de mai bine de 10 zile să rezolve o problemă ivită în urma unui accident de circulaţie provocat de doi tineri din localitatea Târşolţ.

Pagubele provocate se ridică la aproximativ 5.000 de lei. Proprietarul maşinii nu vrea să achite stricăciunile susţinând că firma asiguratoare trebuie să plătească daunele provocate.
În dimineaţa zilei de 3 august la ora 4.20 Gheorghe Rus împreună cu prietenul său, Dănuţ Rişcău, se îndreptau spre municipiul Satu Mare dinspre comuna Botiz. Din cauza vitezei excesive, la intrarea pe strada Gorunului, Gheorghe Rus nu a mai apucat să frâneze la schimbarea direcţiei de mers, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina în porţile Centrului „O viaţă nouă”, unde sunt internate 57 de persoane bolnave psihic.
Angajaţii centrului s-au trezit speriaţi de bubuitura produsă la impactul maşinii cu poarta metalică şi au ieşit afară să vadă ce s-a întâmplat. Nu mică le-a fost mirarea când au dat cu ochii de maşina avariată în mijlocul curţii. Angajaţii şi-au anunţat imediat superiorii şi poliţia. Echipa de poliţişti care s-a deplasat la accident le testat pe şofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
„Dacă, în calea ei, maşina nu dădea peste un trunchi de copac ornamental, intra în clădire. A distrus poarta de fier, containerul de mizerie, în cădere poarta a lovit dubiţa instituţiei pe care azgâriat-o, a distrus ghivece cu flori, a rupt robinetul de la bazinul cu apă care alimentează clădirea”, a declarat şefa centrului Mihaela Buda. 

Dănuţ Rişcău nu vrea să plătească pagubele

Pe motiv că are de plătit 20.000 de euro reparaţia maşinii, proprietarul Mercedesului de 60.000 de euro adus înainte cu două zile de accident din Germania spune că nu mai are bani să plătească şi pagubele pe care le-a provocat şi susţine că firma asiguratoare trebuie să se ocupe de acest aspect. El are încheiată o asigurare obligatorie cu o firmă din Germania, „Alte Leipziger”.
„Eu m-am ocupat de tot. Am încercat să iau legătura cu reprezentanta firmei din Bucureşti prin Biroul Asiguratorilor de Automobile din România, însă nu a răspuns nimeni la numerele de telefon pe care le aveam. Într-un final am reuşit să iau legătura cu SC AVUS Internaţional Romania SRL. care are contract cu firma de asigurări din Germania şi care mi-a promis că îmi va trimite un evaluator. Dănuţ Rişcău nici măcar nu îmi răspunde la telefon”, a declarat Mihaela Buda. Proprietarul maşinii susţine contrariul. „Mi se pare paguba prea mare. În plus, doamna Mihaela nici nu m-a sunat. Oricum, eu nu am bani să plătesc pagubele”, a declarat Dănuţ Rişcău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite