După ce a fost picat mai bine de o oră, homepage-ul de la You Tube şi-a revenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Homepage Youtube
Homepage Youtube

Popularul site youtube.com a fost suspendat mai bine de o oră, joi, în jurul prânzului. Zeci de minute oricine ar fi încercat să acceseze adresa s-ar fi găsit în faţa unui ecran alb pe care stătea scris sec: "Http/1.1 Service Unavailable"  (serviciu suspendat). Nici acum nu se cunoaşte cauza acestei defecţiuni. Utilizatori din întreaga lume s-au speriat când au văzut că nu mai pot accesa video-urile preferate.

UPDATE 14.37 După zeci de minute în care homepage-ul unuia dintre cele mai populare site-uri din lume a fost picat, utilizatorii de web pot răsufla uşuraţi. www.youtube.com şi-a revenit.

UPDATE 14.26 A trecut deja o oră de când homepege-ul de la Youtube nu poate fi accesat.

UPDATE 14.12 Se pare totuşi că video-urile din site merg, dar doar dacă sunt accesate individual, spre exemplu prin linkuri. Homepage-ul Youtube nu poate fi, nici la această oră, utilzat.

UPDATE 14.02 Deocamdată, cei de la Google nu au făcut nicio declaraţie cu privire la prăbuşirea celui mai cunoscut site care oferă suport de video-uri pentru utilizatorii întreaga lume.

YouTube este un site web unde utilizatorii pot încărca şi vizualiza videoclipuri. Acesta a fost creat în februarie 2005 de trei vechi angajaţi ai companiei PayPal. La 13 noiembrie 2006, Google a achiziţionat compania pentru 1,65 miliarde dolari.


YouTube a fost deseori criticat pentru lipsa metodelor de verificare a drepturilor de autor.

Încă de la crearea sa acest site a fost blocat în diferite ţări, ca de exemplu în Tunisia, Thailanda  (blocarea a fost anulată) şi Iran. Anumite videoclipuri au fost interzise din 1 octombrie 2007  în Turcia, dar restricţia a fost ridicată 2 zile mai târziu. La 22 ianuarie 2008  Turcia  a interzis folosirea lui YouTube din nou, dar interdicţia a fost iarăşi ridicată după 3 zile. YouTube a mai fost blocat în Turcia încă o dată între mai şi august 2008.

La 23 februarie 2008 Pakistanul a blocat YouTube din cauza materialelor ofensive privitoare la credinţa islamică, incluzând imagini ale profetului Muhammad.

Această acţiune a autorităţilor pakistaneze a condus la o cădere aproape globală a sitului YouTube pentru cel puţin două ore. Interdicţia lui YouTube a fost ridicată la 26 februarie 2008, după ce materialele ofensive au fost şterse de pe site.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite