Ucraina: 81 de persoane au murit până acum din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

81 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei A( H1N1) şi a unor probleme respiratorii acute care au afectat aproximativ o jumătate de milion de locuitori, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, relatează AFP.

În total,  478.456 de cazuri de gripă şi boli respiratorii au fost înregistrate în Ucraina până marţi seară, dintre care 148.472 în doar 24 de ore precedente, precizează ministerul într-un comunicat oficial publicat pe site-ul instituţiei.

Din cele 81 de decese, 11 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, arată bilanţul Ministerului Sănătăţii de la Kiev. Dintre aceste decese, un singur caz mortal de gripă A ( H1N1) a fost înregistrat, adaugă ministerul.

Consiliul pentru Securitatea Naţională anunţa la sfârşitul săptămânii trecute patru morţi din cauza gripei A (H1N1), în ţara cu 46 de milioane de locuitori.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a trimis o misiune la Kiev, a apreciat însă marţi că majoritatea cazurilor de gripă înregistrate în prezent în Ucraina pot fi atribuite virsului pandemic A (H1N1). Virusul "a devenit rapid sursa gripei dominante în lume, putem presupune că majoritatea cazurilor de gripă din Ucraina sunt provocate de virusul A (H1N1)", a explicat OMS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite