Ucraina: 86 de persoane ucise de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina: 86 de persoane ucise de gripă
Ucraina: 86 de persoane ucise de gripă

Gripa şi dificultăţile respiratorii acute au omorât 86 de persoane în Ucraina, cinci dintre ele fiind victimele virusului A(H1N1), relevă un nou bilanţ oficial anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii Ucrainean.

Cele cinci cazuri mortale au fost înregistrate dintre cele 17 contaminări cu gripă nouă confirmate în toată ţara în luna octombrie, a precizat ziariştilor Liudmila Mukharska, responsabilă în Ministerul Sănătăţii. Ea a dezminţit zvonurile potrivit cărora în Ucraina ar fi apărut pesta pulmonară.

"În Ucraina bântuie virusul A(H1N1) şi alte tipuri de virus şi infecţii respiratorii", a adăugat  Mukharska, confirmând că unele victime au decedat din cauza unei "pneumonii hemoragice", proprie virusului A(H1N1), care "loveşte foarte rapid ţesutul pulmonar".

"Experţii OMS ne-au informat că situaţia observată la noi este absolut identică celei din toate celelalte ţări afectate de A(H1N1)", a mai spus ea. De fapt, misiunea OMS sosită în Ucraina estimase marţi că cea mai mare parte a cazurilor de gripă înregistrate în Ucraina pot fi atrbuite virusului pandemic A(H1N1).

În total, peste 478.000 de cazuri de gripă şi maladii respiratorii au fost înregistrate în Ucraina de la începutul epidemiei la jumătatea lunii octombrie, dintre care peste 148.000 în ultimele 24 de ore, precizează ministerul în comunicatul prezentat pe site-ul său oficial. Peste 24.000 de persoane au fost spitalizate, informează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite