20 de persoane din comuna Şincai au fost internate la Boli Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de persoane din comuna şincai urmează a fi transportate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, întrucât există suspiciunea că ar fi infestate cu rabie.

Peste 20 de persoane din comuna şincai urmează a fi transportate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, întrucât există suspiciunea că ar fi infestate cu rabie. Acestea au consumat carnea unui porc bănuit a fi bolnav. Anunţul a fost făcut de prefectul de Mureş, Ciprian Minodor Dobre, care a mai spus că din porcul sacrificat nu a mai rămas nimic şi nu au putut fi efectuate analize sanitar-veterinare.
Potrivit prefectului, în comuna şincai s-au înregistrat în lunile martie şi aprilie alte două cazuri de porci bolnavi de rabie, care au murit la scurt timp după ce autorităţile au găsit o vulpe infestată, sfâşiată de câini. Toate aceste animale au fost diagnosticate cu rabie. Din cel din urmă porc, al treilea, sacrificat în aprilie, s-a şi mâncat, fără însă a se efectua analize. "Carnea a ajuns la mai multe familii de romi din şincai. S-au identificat persoanele care au intrat în contact cu carnea crudă - măcelarul şi familia care l-a tranşat, iar toţi sunt ţinuţi sub observaţie", a precizat Dobre. Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost pregătită pentru a primi cel puţin 50 de persoane. Până în prezent, nicio persoană din cele care au consumat carne nu a prezentat manifestări clinice ale infestării cu rabie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite