Piteşti: Un preot a fost acuzat în dosarul permiselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Un preot a fost acuzat în dosarul permiselor
Piteşti: Un preot a fost acuzat în dosarul permiselor

Unul dintre martorii audiaţi, luni, la Curtea de Apel Tg. Mureş, în dosarul grupului care elibera fraudulos permise de conducere auto în Argeş, Dumitru Bogdan Ionuţ, a declarat, luni, că i-a dat unuia dintre acuzaţi, un preot, mii de euro pentru a obţine permisul.

Dumitru Bogdan Ionuţ a afirmat că i-a dat preotului Laurenţiu Constantin Floroiu – trimis în judecată în dosar pentru aderare la un grup infracţional organizat şi dare de mită în formă continuată- suma de 3.000 de euro şi 8 milioane lei vechi pentru a obţine permisul de conducere auto pentru  categoriile B,C,D şi E. El a declarat că preotul avea un birou de copiat acte şi s-a ocupat de cartea sa de identitate cu domiciliul în judeţul Argeş, de şcoala de şoferi şi de restul actelor necesare şi că în luna noiembrie 2007 a fost programat la examen. Deşi nu a făcut nicio şcoală de şoferi, martorul spune că a reuşit să obţină permisul după ce a primit chestionarul cu toate răspunsurile bifate. Martorul a declarat că s-a autodenunţat la DNA şi a cerut să fie audiat prin sistem audio video deoarece. „Atât eu, cât şi membrii familiei mele suntem expuşi la ameninţări şi violenţe de către lumea interlopă din judeţul Dolj”, a motivat el solicitarea făcută.

Dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş are 28 de inculpaţi, toţi judecaţi în stare de libertate. Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş, grupul infracţional organizat şi-a desfăşurat activitatea acţionând în scopul obţinerii unor sume de bani de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite