Peste 60 de firme fantomă au prejudiciat statul un milion de euro. 20 de percheziţii pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe perchiziţii au avut loc în această dimineaţă, în zona Bucureştiului
Mai multe perchiziţii au avut loc în această dimineaţă, în zona Bucureştiului

Zeci de percheziţii au loc la această oră în Bucureşti şi Ilfov, informează Realitatea TV. 300 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor (DIF) caută mai multe persoane suspectate că au înfiinţat firme fantomă prin care au prejudiciat statul român cu un milion de euro.

20 de perchiziţii au loc, în această dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov, poliţiştii investigând mai multe societăţi comerciale fantomă, prin care suspecţii ar fi creat statului un prejudiciu de un milion de euro.

Pechiziţiile au loc la locuinţele celor şapte suspecţi, patroni şi administratori ai firmelor fantomă, căutaţi pentru evaziune fiscală.

Forţele de ordine urmează să controleze şi nouă puncte de lucru ale firmelor folosite ca paravan.

Poliţiştii au descoperit 68 de firme fantomă, potrivit Realitatea TV. Aduceau produse la preţuri foarte mici din afara ţării, folosindu-se de documente de însoţire a mărfii false. Marfa era vândută în en-gros-urile din Afumţi.

"Este vorba de peste 60 de firme fantomă care se ocupă cu operaţiuni de import şi de desfacere. Aduc legume şi fructe din străinătate şi le vând în angrourile din Ilfov, fără a plăti vreo taxă. Astfel, au prejudiciat statul cu aproximativ un milion de euro", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite