Galaţi: 500 de burse de merit şi de studiu pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: 500 de burse de merit şi de studiu pentru elevi
Galaţi: 500 de burse de merit şi de studiu pentru elevi

Jumătate dintre acestea merg către copii din cel mai prestigios colegiu din Galaţi - "Vasile Alecsandri"

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi a aprobat în acest an şcolar 500 de burse şcolare: 307 de studiu şi 199 de merit destinate elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură. Pe primul loc,  se află elevii de la  Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, unde se vor acorda nu mai puţin de 78 de burse de merit şi 121 de  studiu, adică aproape jumătate din totalul burselor.

Urmează Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” (Tecuci), unde se vor acorda 43 de burse de merit şi 51 de burse de studiu. La Liceul Teoretic „Spiru Haret” (Tecuci), numărul de bursieri de merit este de 37,  iar pentru studiu mai primesc încă 50 de tineri.

Pe al patrulea loc  în privinţa numărului de burse de merit/studiu, se află Colegiul Naţional „Costache Negri” (Liceul Pedagogic) cu 18 elevi care primesc bursă de merit şi 36 care primesc bursă de studiu.

Beneficiază maxim 1% dintre elevi

Bursa de merit se atribuie la propunerea consiliilor de administraţie din şcoli, elevilor din învăţământul liceal, postliceal şi profesional  care obţin cel puţin media 9 la fiecare disciplină de învăţământ şi nota 10 la purtare, începând cu clasa a X-a, respectiv anul II de studiu.

În situaţia în care mai mulţi elevi au mediile peste 9 la toate disciplinele, departajarea se face ţinându-se cont de media generală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite