O bandă de pensionari italieni i-a folosit pe români pentru furtul din magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O bandă de pensionari italieni i-a folosit pe români pentru furtul din magazine
O bandă de pensionari italieni i-a folosit pe români pentru furtul din magazine

O bandă de persoane vârstnice din Genova este acuzată că s-a folosit de tineri români pentru a fura din centre comerciale, relatează cotidianul elveţian Le Temps, care preia relatări ale presei italiene.

Cel mai în vârstă membru este Ugo şi are 96 de ani, dar nici complicii săi nu sunt nişte tinerei. Majoritatea au între 70 şi 80 de ani. Cei 15 membri ai grupului au fost prinşi în urmă cu câteva zile de poliţia din Genova.

De câteva săptămâni, magazinele din Genova erau jefuite de mici grupuri (majoritatea formate din români) care luau produse menajere, alimentare şi alte obiecte mici. Intrigaţi, poliţiştii i-au urmărit pe hoţi, descoperind că aceştia duceau prada unor bătrâni, într-un parc public.

Acolo, ei revindeau produsele la jumătate de preţ. "Ce vreţi, cu pensia mea nu mă pot descurca", a explicat Ugo pentru La Stampa. "Nu am suficienţi bani pentru mâncare. Eu, care am muncit toată viaţa şi mi-am plătit impozitele, nu mi-aş fi imaginat niciodată că voi ajunge ca la 90 de ani să am probleme cu justiţia", a subliniat el.

"Mergem în parcurile publice pentru a nu mai fi singuri şi pentru a ne întâlni cu prietenii încă în viaţă. Apoi am intrat în vorbă cu aceşti tineri. Ei ne aduceau marfa. Cu o pensie de 500 de euro, nu poţi trăi", a explicat un alt pensionar.

Complicii români le aduceau în general pâine, cafea, produse de patiserie şi legume, dar şi busuioc, pentru sosul pesto. Zvonul s-a împrăştiat repede printre bătrânii din parc şi numărul "clienţilor" a crescut. Unii începuseră să ceară chiar şi puţin somon, o sticluţă cu parfum sau obiecte electrocasnice de mici dimensiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite