Zece funcţionari din scandalul "cetăţenie română pentru moldoveni" au primit mandate de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece dintre funcţionarii din scandalul legat de cetăţenia română pentru moldoveni au primit mandate de arestare pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

CITEŞTE MAI MULTE AICI:

Un şef de la Evidenţa Populaţiei a murit când a aflat de scandalul actelor false pentru basarabeni!

Scandalul cetăţeniilor pentru moldoveni: sunt vizaţi funcţionari din Ministerul Justiţiei şi Primăria sectorului 1

Funcţionarii au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Aceştia făceau parte dintr-o reţea de trafic cu paşapoarte, pentru obţinerea rapidă a cetăţeniei române pentru cetăţeni moldoveni sau obţinerea de viză pentru domiciliu.

În această cauză au fost cercetate 35 de persoane pentru infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite.

Aceştia au fost audiaţi joi dimineaţă. Tot atunci şeful de la Evidenţa Persoanelor Sector 1, Adrian Toma, a murit în urma unui infarct. Soţia acestuia a negat orice legătură între ancheta privind acordarea nelegală de cetăţenie unor cetăţeni moldoveni şi decesul acestuia, spunând că era bolnav de mai mult timp şi trebuia să fie operat pe cord, însă a refuzat pentru că îi era teamă.

Cei implicaţi în dosar îşi creaseră un limbaj propriu, funcţionarii care primeau mită de la intermediari se numeau "avocaţi", iar banii purtau denumirea de "mop", "carboave", "iepuraş", "bastoane", potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite