O să avem parte de o iarnă ca la carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii prognozează „o iarnă normală, cu zăpadă şi vreme rece”. „Acum doi ani, am avut o iarnă blândă, chiar secetoasă. Anul trecut, a fost mai rece, iar cea care urmează va fi

Meteorologii prognozează „o iarnă normală, cu zăpadă şi vreme rece”. „Acum doi ani, am avut o iarnă blândă, chiar secetoasă. Anul trecut, a fost mai rece, iar cea care urmează va fi şi mai aproape de normal”, a declarat meteorologul Dumitru Baltă.

Ultima lună de toamnă va fi caldă, cu maxime termice care pot ajunge până la 20 de grade Celsius. Tot în noiembrie, la sfârşitul lunii, este aşteptată şi prima zăpadă, în jumătatea de nord a ţării.

Începând cu luna decembrie, iarna îşi va intra în drepturi, cu temperaturi apropiate de valorile specifice acestei perioade, între 2 şi 6 grade. „Cu toate acestea, vom avea zile când maxima ar putea ajunge până la 15 grade Celszus”, a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.Începutul anului viitor aduce temperaturi uşor mai ridicate decât valorile care caracterizează această perioadă, iar cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limite normale.

 „Urmează cinci-şase luni fără inundaţii. Nu se ştie însă ce se va întâmpla în aprilie anul viitor, când am putea avea cantităţi de precipitaţii între 60 şi 80 de litri pe metrul pătrat. În condiţiile în care această perioadă coincide cu topirea zăpezii, am putea avea probleme”, a mai spus Sandu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite