O pană de curent a dat fiori medicilor ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Parhon au trecut prin clipe de coşmar ieri, după ce unitatea medicală a fost lăsată fără electricitate. Pana de curent s-a produs în jurul orei 11.00, chiar în momentul

Medicii de la Spitalul Parhon au trecut prin clipe de coşmar ieri, după ce unitatea medicală a fost lăsată fără electricitate. Pana de curent s-a produs în jurul orei 11.00, chiar în momentul în care medicii efectuau un transplant de rinichi, şi a durat aproximativ 40 de minute.

Pe masa de operaţie se aflau doi bărbaţi, tată şi fiu, conectaţi deja la aparate. Misiunea medicilor de a duce la bun sfârşit operaţia a fost îngreunată şi de faptul că generatorul spitalului nu a funcţionat. Potrivit managerului spitalului, prof. dr. Adrian Covic, situaţia creată a fost dramatică întrucât, pe lângă interveneţiile chirurgicale aflate în acel moment în desfăşurare, o sută de pacienţi erau conectaţi la aparatele de hemodializă. Managerul a mai spus că nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva, din cauza E-On.

Probleme şi la Urgenţe

Cu lipsa curentului electric s-au confruntat şi medicii de la Institutul de Cardiologie, unde un pacient era supus unei interveneţii pe cord. Fără curent electric a rămas şi Spitalul de Urgenţe. ”De la E-On ne-au spus că deficienţele aparţin instalaţiilor noastre.

Dacă la primele apeluri am avut unde reclama, acum nu ne mai bagă nimeni în seamă“, a declarat dr. Lucian Popa, manager al spitalului. Acesta a precizat că salvarea vine de la cele trei generatoare care, deşi fac un zgomot infernal, pornesc automat la întreruperea curentului. Aparatele sunt montate în sala de anestezie, de operaţie şi la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite