De opt ori mai multe apeluri în reţeaua Vodafone după cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după cutremur, numărul solicitărilor de iniţiere a apelurilor de voce a crescut cu 800%, a anunţat luni un reprezentant al Vodafone România.

"Reţeaua Vodafone a funcţionat la parametri normali pentru o astfel de situaţie. Ceea ce s-a produs a fost o supraîncărcare a reţelei, în urma iniţierii simultane a unui număr de apeluri de opt ori mai mare, într-o perioadă foarte scurtă. Zonele în care utlizatorii au întâmpinat dificultăţi în apelare au fost Bucureşti, Muntenia şi parţial Moldova. Am luat măsuri speciale de intervenţie rapidă, atât pentru a preveni indisponibilitatea reţelei, cât şi pentru decongestionarea traficului. Echipele formate din specialişti Vodafone şi ai furnizorilor de echipamente, Huawei şi Ericsson, au finalizat intervenţia în jurul orei 23", a spus, potrivit NewsIn, chief technology officer Vodafone România, Vishant Vora .

Potrivit reprezentanţilor Vodafone, în numai 45 de secunde, numărul apelurilor iniţiate de utilizatorii de cartele Vodafone a crescut de 5 ori. De asemenea, traficul de SMS a înregistrat întârzieri cuprinse între o ora şi jumătate şi două ore, în anumite zone ale capitalei.

ANCOM va dispune un control care să indice cauzele difuncţiei reţelelor după cutremur

Ministrul administraţiei şi internelor i-a cerut preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)  să dispună un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie după cutremurul înregistrat în 25 aprilie, în condiţiile în care acesta nu a avut o intensitate deosebită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite