Un olandez, cetăţean de onoare al comunei băcăuane Bereşti-Tazlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna băcăuană Bereşti-Tazlău are un cetăţean de onoare. Andre Muit, cetăţean olandez, preşedintele Asociaţiei Betania, este cel care a construit în satul Turluianu, cu ajutorul unei

Comuna băcăuană Bereşti-Tazlău are un cetăţean de onoare. Andre Muit, cetăţean olandez, preşedintele Asociaţiei Betania, este cel care a construit în satul Turluianu, cu ajutorul unei echipe de 30 de voluntari olandezi, o şcoală generală pentru elevii din clasele I-IV.
Ani de zile, micuţii din acest sat au învăţat într-o şcoală improvizată într-o casă cedată temporar de proprietar. "La deschiderea oficială a anului şcolar ne-am gândit, ca un semn de mulţumire pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitatea noastră, să îl numim cetăţean de onoare pe Andre Muit. Fără domnia sa, fără sprijinul său, elevii noştri nu ar fi păşit în acest an pragul unei şcoli adevărate. Îi mulţumim pentru promptitudinea cu care a răspuns, pentru ataşamentul de care a dat dovadă. Andre Muit este un om de care avem nevoie mereu", a precizat primarul comunei Bereşti-Tazlău, Dumitru Tulpan. "Numirea dumnealui ca cetăţean de onoare este un semn prin care oamenii locului, oameni simpli, îi mulţumesc", a adăugat acesta. La eveniment a participat şi fostul prefect al Bacăului, Radu Cătălin Mardare, care a ţinut să felicite elevii şi să le ureze multă baftă la începerea noului an şcolar. Preşedintele Asociaţiei Betania, Andre Muit, este la cel de-al treilea titlu de cetăţean de onoare. Este cetăţeanul de onoare al municipiului Bacău, al oraşului Buhuşi şi, acum, al comunei Bereşti-Tazlău. El este stabilit în România din 1992 şi a pus bazele Asociaţiei Betania, care a realizat în judeţul Bacău proiecte în domeniul social, în învăţământ, protecţia copilului, în valoare totală de peste 13 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite