3.000 de oameni la inaugurarea „Aerial Club“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Vădeni, s-a deschis primul aerodrom din zona Brăila-Galaţi-Vrancea, care poate fi utilizat de avioane uşoare şi ultrauşoare.

S-au strâns aproape 3.000 de curioşi la mitingul de inaugurare al aerodromului Aerial Club, mai ales că organizatorii promiseseră stabilirea unui record ce avea să fie omologat de Guinness Book, anume saltul simultan a 15 paraşutişti din 15 avioane. Dar planurile au fost date peste cap de vântul care a început să sufle puternic de la primele ore ale dimineţii.

„Suntem dezamăgiţi, am lucrat foarte mult pentru asta, întreaga echipă de voluntari de la Aerial Club a muncit enorm în ultimele zile. O să o încercăm din nou, dar din păcate nu vă pot spune când“, a declarat Cristian Deceanu, unul dintre organizatori.

Totuşi, cei care au venit ieri până la Vădeni nu şi-au pierdut timpul degeaba. Au avut ocazia să vadă 30 de avioane şi acrobaţii făcute cu o gamă destul de largă de aparate de zbor uşoare. Marian Cojocaru, pasionat al sporturilor cu motor din Giurgiu, a „înspăimântat“ asistenţa cu figuri extrem de dificile făcute cu moto-parapanta.

„Motoarele sunt pasiunea mea! Am practicat karting, automobilism, motociclism de performanţă vreo 23 de ani şi acum zbor. Pentru mine ăsta e cel mai frumos lucru. E un sport costisitor, echipamentele sunt destul de scumpe, dar merită sacrificiul“, a declarat, după aterizare, Marian Cojocaru. Astăzi, mitingul aviatic va continua, norocoşii din public având şansa să efectueze salturi cu paraşuta şi zboruri gratuite.

Aerodromul de la Vădeni este unul privat, Consiliul Judeţean Brăila punând la dispoziţia fondatorilor doar terenul. Pista măsoară 600 de metri, iar pe ea pot ateriza inclusiv avioane utilitare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite