Poliţia din Indonezia i-a refuzat lui Nicolae Popa cerereaa de eliberare din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Popa a fugit din România în  anul 2002
Nicolae Popa a fugit din România în anul 2002

Autorităţile din Indonezia au refuzat cerea de eliberare din închisoare formulată de Nicolae Popa, fostul administrator Gelsor, şi unul dintre inculpaţii în dosarul FNI, anunţă publicaţia Jakarta Globe.

Popa a fost condamnat, în lipsă, pentru fraudarea a peste 100.000 de oameni şi a căzut în mâinile poliţiei din Jakarta pe 2 decembrie informează publicaţia indoneziană citând un înalt oficial din poliţia naţională.

"Nu putem duce la îndeplinire cererea înaintată de Nicolae Popa, prin intermediul celor doi avocaţi ai săi - Otto Hasibuan şi Henry Yosodiningrat - de a suspenda executarea pedepsei, deaorece Popa nu este deţinutul nostru. El a fost arestat în baza mandatului Interpol la cererea Poliţiei Române", a declarat detectivul-şef Ito Sumardi. Aceasta a precizat că avocaţii ar trebui să-l sfătuiască pe Popa să se adreseze Interpolului şi nu poliţeii indoneziene.

Fostul administrator al Gelsor a fost asestat la Jakarta în urmă cu o lună. Popa a fost condamnat în 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune, în dosarul FNI, alături de Ioana Maria Vlas.

Autorităţile române cerut în decembrie extrădarea lui Popa. Cererea formulată de Ministerul român al Justiţiei a fost trimisă Ambasadei României de la Jakarta şi apoi remisă autorităţilor indoneziene competente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite