Un necunoscut a tras zăvorul de la cuşca tigrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Escapada de vineri seară a celor doi tigri de la Grădin Zoologică din Hunedoara a pus pe jar autorităţile.

Citeşte şi:
SPECIAL Povestea tigrilor care au vrut să vadă lumea FOTOGALERIE

Primăria a solicitat începerea unei anchete, mai ales că există suspiciuni că cel care i-a eliberat pe tigri ar fi încercat să deschidă şi cuşca unde se află ursul carpatin. „Cineva a forţat uşa încăperii care dădea spre cuşca celor două animale sălbatice. A reuşit să intre şi a desfăcut şurubul de la uşă. Tigrii au ieşit, văzând uşa cuştii deschisă, din curiozitatea specifică acestor animale”, a spus Ciprian Hodor, directorul Zoo Hunedoara.

El a precizat că, după urmele văzute, s-a încercat şi eliberarea urşilor. De asemenea, nu este exclus nici ca angajaţii parcului să fi favorizat fără să vrea persoana care a deschis cuşca tigrilor, pentru că o poartă de acces a gardului care ţine vizitatorii departe de cuşti fusese uitată deschisă.

Vecinii Grădinii Zoologice din Hunedoara au avut parte de câteva ore de panică. „Dincolo de curtea noastră se plimbă tigrii. O să stăm în casă până trece pericolul”, a spus în miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, Aurelian Todea, un localnic de lângă zoo.
De altfel, tigrii născuţi în captivitate au avut parte pentru prima oară de câteva ore de libertate.

Când s-au văzut afară, felinele au rămas liniştite. Masculul s-a aşezat la câţiva metri în faţa cuştii, iar femela gestantă, mai speriată decât tigrul, s-a ascuns printre tufişuri. „Nu am avut niciodată probleme cu cele două feline, dar dacă ar fi ajuns în stradă sau în curţile oamenilor şi le-ar fi pus în pericol siguranţa, eram nevoiţi să-i împuşcăm”, a mai spus Hodor, cel care a tranchilizat animalele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite