A murit profesorul Nicolae Băiaşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul universitar Nicolae Băiaşu, unul dintre cei mai mari teoreticieni ai sportului din România, s-a stins azi din viaţă la vârsta de 90 de ani.

Născut la 1 august 1918, Nicolae Băiaşu a absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport în 1941, şi Facultatea de Litere şi Filosofie din Bucureşti în 1947. A luptat în cel de-al doilea război mondial, în cadrul unităţii speciale de Vânători de Munte, fiind decorat pentru faptele sale de arme. Nicolae Băiaşu a predat timp de 37 de ani la ANEF şi la Insitutul Pedagogic, gimnastica, înotul, săriturile în apă, schiul, boxul, scrima, atletismul şi dansurile naţionale. Era foarte iubit de studeţi pentru bonomia şi talentul său pedagogic, dar şi pentru modul de oragizare a taberelor şi excursiilor.

Nicolae Băiaşu este autorul mai multor lucrări de specialitate, contribuind din plin şi la Enciclopedia Educaţiei Fizice şi Sportului în România.

A fost membru de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, antrenor de lot naţional şi arbitru internaţional de gimnastică.

Înmormântarea va avea loc mâine, la cimitirul Sfânta Vineri, din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite