A murit după o operaţie simplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 13 ani a murit marţi, la scurt timp după ce medicii de la Spitalul din Mizil au operat-o de apendice. La autopsie, legiştii au constatat că adolescenta suferea de miocardiopatie acută, o malformaţie a inimii care nu a fost depistată la analizele efectuate înaintea operaţiei.

Maria Georgiana Aron a fost internată luni la Spitalul din Mizil, pentru că avea apendicită. Medicii au programat-o pentru operaţie marţi, la ora 11.00.

Intervenţia chirurgicală a decurs fără probleme, însă la scurt timp după ce a ieşit din sala de operaţie, pacienta a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată.

Părinţii spun că fata lor ar fi murit cu zile. “Pentru o simplă operaţie de apendicită au omorât-o!”, a spus cu lacrimi în ochi mama copilei, Filofteia Aron.

Tatăl, Tudor Aron, acuză: „Nu şi-au dat interesul! Dacă era aşa grav chemau salvarea şi o trimiteau la Ploieşti, dar asta s-a întâmplat pentru că nu le-am dat bani”.

„Era foarte bine dezvoltată”

Adolescenta de etnie rromă părea sănătoasă tun, spun medicii. La cei 13 ani ai săi, avea 1,68 metri înălţime şi peste 80 de kilograme.

„Toate investigaţiile care trebuiau făcute înaintea operaţiei au fost efectuate, inclusiv testul pentru anestezic şi nu s-a constatat că ar fi alergică”, a precizat medicul Cristian Anton Vintilescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova.

Părinţii nu ştiau că este bolnavă

Ieri, la necropsie, medicii legişti au descoperit că fata suferea de o gravă boală de inimă. Copila suferea de miocardiopatie acută care, în timpul operaţiei, a dus la insuficienţă cardio-respiratorie.

Manevrele de resuscitare au fost fără succes pentru că miocardiopatia a provocat un edem pulmonar masiv, adică plămânii fetei s-au umplut cu apă.

Afecţiunile de cord ar fi putut fi observate doar în urma unor analize complexe de specialitate sau la orele de educaţie fizică.
“La sport, dacă faci efort mai mare, ar fi trebuit să se manifeste. Dar ea nu prea făcea sport. Părinţii spun că au protejat-o de la efort că era cea mai mică”, a declarat medicul legist Gerard Sima.

Filofteia şi Tudor Aron au fost surprinşi să afle că fata lor era bolnavă. Ei o ştiau perfect sănătoasă şi spun că nu prea au fost cu ea la medic. Părinţii se pregătesc acum de înmormântare. Maria era al şaptelea şi cel mai mic copil al lor. Pe 25 aprilie ar fi împlinit 14 ani.

Anchete peste anchete

Cei trei medici care au asistat la operaţie, doi chirurgi şi un anestezist, au dat explicaţii conducerii spitalului. “Echipa medicală a avut sute, poate mii de astfel de operaţii şi nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva”, susţine directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Cristian Vintilescu. Deocamdată, rudele fetei nu au depus nicio reclamaţie la Colegiul Medicilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite