Calamitate şi nu prea! Sute de mureşeni au vrut să profite de pe urma inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai la Crăciuneşti, 760 de case au fost declarate, în mod fals, calamitate. În realitate, doar patru locuinţe şi un pod au fost afectate de ape, în tot judeţul.  

„Nu le putem cataloga ca fiind calamitate, nici măcar una din acele 760 de case. Majoritatea nu au fost întreţinute sau reparate la timp. În acest moment, în zonele verificate, doar patru case din Apold şi podul de la Sărăţeni vor fi incluse într-un raport şi într-o solicitare de alocare de bani de la Guvern pentru remedierea efectelor inundaţiilor", a declarat Mircea Munteanu, şeful de cabinet al prefectului de Mureş.

JENANT: La Dorohoi casele sunt ridicate din mila altora iar străzile pavate cu milioane de la bancă!

Rezultatele au fost obţinute în urma controalelor efectuate de Comisia de control a Prefecturii Mureş. Aceasta este formată din câte un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, al Inspectoratului de Stat în Construcţii, al Consiliului Judeţean şi al Prefecturii Mureş.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, s-au înfiinţat, iniţial, comisiile locale la nivelul primăriilor, dar în urma raportărilor venite la Prefectura Mureş s-a constatat că acestea sunt exagerate, chiar umflate. Atunci am decis să înfiinţăm o comisie de control, pentru a verifica exactitatea raportărilor. Am întreprins controale la Apold, Crăciuneşti şi Sărăţeni. Urmează să primim rezultatele şi de la Daneş şi Saschiz", a mai spus Mircea Munteanu.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite