La munte, tarifele mici se lasă aşteptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii nu se grăbesc să facă reduceri la pachetele de servicii pe care le oferă, aşteptând să treacă şi Sărbătorile pe rit vechi. Cererea este cu mult mai mare faţă de ofertă, aşa că patronii nu îşi pun problema să facă reduceri la tarifele pentru cazare, cel puţin până la jumătatea lunii februarie.

La pensiunile şi hotelurile de pe Valea Prahovei şi Braşov sunt acum peste 15.000 de turişti, iar tarifele afişate sunt cele de Sărbători.

Mai exact se percepe între 350 şi 1.500 de euro de persoană, în funcţie de hotel, dacă se oferă doar cazare sau şi masă pentru cinci zile. 

Petrecerile sunt în toi: chiar astăzi o serie de ruşi, moldoveni şi ucraineni petrec Crăciunul vechi pe Valea Prahovei.
Cel mai probabil preţurile la cazare vor fi diminuate după aceste Sărbători.

„Proprietarii de pensiuni vor reveni la preţurile obişnuite care se practicau înainte de Revelion.  Acele tarife vor fi mai mici pentru că nu mai cuprind mesele festive sau alte activităţi care au fost specifice Sărbătorilor de iarnă”, a declarat Marilena Stoian, preşedintele filialei Braşov a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

Bunătăţi pentru petrecăreţi

Patronii de pensiuni şi hoteluri îşi răsfaţă oaspeţii cu meniuri şi surprize pe măsura tarifelor. De pe masa de Crăciun nu lipsesc  jumările, cârnaţii de casă, doboş din caşcaval şi şuncă, rulou din  peşte marinat cu măsline, tobă, lebăr şi răcituri de porc sau curcan, brânzeturi.

La cerere, se prepară friptură de pulpă de porc la tavă cu sos sau grătar de porc şi pui, sărmăluţe în foi de viţă sau de varză, şi păstrăv sau file de şalău cu sos meuniere.

Pentru moldoveni şi ruşi, gospodinele au pregătit tradiţionala gâscă umplută cu mere. Nici vegetarienii nu au fost uitaţi, bucătarii având preparate tot felul de reţete pe bază de legume şi fructe proaspete.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite