Se montează sute de băncuţe pe străzile municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii sunt încântaţi de mobilierul stradal de diferite forme

De ceva vreme, slătinenii au redescoperit plimbările pe străzile pline de flori, în parcuri şi statul de bănci. Le place atât de mult încât solicită Primăriei să amplaseze băncuţe în anumite zone, unde cred ei că se pot relaxa sau în spaţiile verzi pe care şi le-au amenajat singuri în faţa sau în spatele blocurilor. „Oamenii s-au învăţat să vină la noi şi să depună cereri pentru montarea de bănci, pergole sau ghivece cu flori. Majoritatea vor însă bănci. O femeie a scris că tocmai a născut şi că are nevoie de o băncuţă într-o zonă din apropierea blocului unde să stea cu copilul. Un bătrân ne roagă să îi punem bănci la bloc pentru că nu se poate deplasa până în parcul din apropiere, iar o bătrână ne scrie că are varice şi că ar vrea o bancă în spaţiul verde amenajat de ea”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

La aceste solicitări, autorităţile locale răspund prezent şi în câteva zile vin muncitorii şi montează băncuţele cerute.

250 de lei o bancă

Există însă şi unele probleme, în cartierele care sunt în curs de modernizare şi unde nu se pot monta bănci şi pergole. „Evităm zonele nemodernizate, pentru că nu are sens să punem bănci, pentru ca după o lună să fie demontate. Încercăm să le explicăm oamenilor aceste lucruri“, a precizat Ciocan.

La rugăminţile pensionarilor, autorităţile mai montează băncuţe şi în zonele nemodernizate, aşa cum s-a întâmplat azi pe Strada Drăgăneşti. „Am avut foarte multe solicitări la audienţe şi a trebuit să punem şi la blocurile care vor fi amenajate“, a spus Ciocan.

În total, 1.000 de bănci au fost puse pe străzile şi în cartierele oraşului, dintre care 400 numai în acestă lună, iar alte 400 aşteaptă în depozit. Preţul unei băncuţe este de 250 de lei.

Locuitorii de pe Primăverii vor băncuţe

Slătinenii sunt încântaţi de băncuţele din oraş. „ Păi, cum să nu îmi placă? Avem şi noi unde să stăm, admirăm florile. E altceva. Multe sunt puse bine, la umbră, altele sunt cam în soare şi ar trebui mutate“, a spus Ioana Stoian, de 68 de ani, pensionară.

Alţii au deja propuneri: „Nu avem şi noi o bancă pe strada Primăverii şi trebuie să faceţi neapărat ceva. Să puneţi câte una-două la fiecare scară“, a spus Floriea Stoica, pensionar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite