1 Mai muncitoresc sărbătorit cu mici, bere şi fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de bucătari ad hoc, din fiecare familie, dotaţi cu grătare improvizate şi mititei. Cea mai aglomerată zonă a fost Pădurea Făget, unde coloana de maşini, oprită pe ambele margini ale

de bucătari ad hoc, din fiecare familie, dotaţi cu grătare improvizate şi mititei. Cea mai aglomerată zonă a fost Pădurea Făget, unde coloana de maşini, oprită pe ambele margini ale şoselei, se întindea pe mai mulţi kilometri, din cartierul Mănăştur, prin Cabana Veche, spre Calea Turzii. În ultimii ani, în ziua de 1 Mai, orăşenii se îndreaptă masiv spre zona verde de la periferie, tot mai greu accesibilă şi mai aglomerată, datorită construcţiilor care înghit încet, dar ireversibil, spaţiul verde format din pajişti şi păduri.

Aglomeraţie la Pădurea Verde
Sute de timişoreni au ales să sărbătorească ziua de 1 Mai la Pădurea Verde. Chiar dacă vremea nu a fost prea frumoasă, ei au ieşit totuşi la iarbă verde, la mici şi bere în pădurea de lângă oraş. O perdea de fum a acoperit ieri toată zona. Locuitorii din cartierul UMT spun că n-au văzut niciodată atât de mulţi oameni la Pădurea Verde de 1 Mai ca anul acesta: maşină lângă maşină, grătar lângă grătar. Dacă în urmă cu doar câţiva ani, politicienii organizau tot la Pădurea Verde adevărate manifestări de sărbătorire a zilei muncii, de data aceasta aproape toţi s-au ferit să facă acest lucru. Singurul care a ţinut morţiş la vechile tradiţii a fost deputatul social-democrat Petru Andea, care a intrat din acest motiv într-un conflict cu conducerea organizaţiei PSD Timiş. El a organizat la sediul partidului un simpozion pe tema "1 Mai în Banat", iar toţi participanţii au fost invitaţi ulterior să "stropească" evenimentul cu bere la terasele din centrul oraşului. Iniţial, deputatul ar fi dorit să organizeze un marş acompaniat de fanfara din Giroc. "1890 - Primul 1 Mai la Timişoara" este tema prelegerii pregătite de Andea pentru simpozionul de ieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite