De ce cred tinerii că multinaţionalele aduc fericirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce cred tinerii că multinaţionalele aduc fericirea
De ce cred tinerii că multinaţionalele aduc fericirea

Din studiile cerute de companii consultanţilor în recrutarea forţelor de muncă reiese că majoritatea studenţilor se vor corporatişti. Două sunt motivele pentru care mai toţi tinerii vor să lucreze într-o multinaţională: şansele corecte de a face carieră şi salariile decente. 

Citiţi şi:


Un studiu realizat pentru Continental AG arată că 26,4 de procente din studenţii români ar prefera să lucreze într-o companie de dimensiuni mijlocii, iar 22 de procente, pentru o companie multinaţională. Doar 7, 2 procente ar opta pentru a lucra într-o afacere de familie. 53,9 procente dintre cei intervievaţi spun că, dacă ar trebui să aleagă o companie multinaţională, ar face-o pentru a avea şanse mai mari de evoluţie în carieră, în timp ce 24,8 procente ar face-o pentru un câştig mai mare.

„Tinerii îşi doresc să lucreze în multinaţionale, pentru că acolo sunt reguli bine definite şi e mai uşor să te integrezi“, explică Adriana Blagoiev, manager în firma de recrutare Manpower.

„Simt că fac parte dintr-o organizaţie globală“

Lucian Lauritz (25 de ani) s-a specializat în ultimii doi ani ca inginer software în compania ACI Worldwide, din Timişoara. „În compania în care lucrez, simt că fac parte dintr-o organizaţie globală”, a explicat Lucian. „Într-un astfel de mediu poţi observa organizarea unei afaceri la nivel global“, a adăugat Lucian.

Un alt avantaj al unui job dintr-o multinaţională este, potrivit acestuia, posibilitatea de cunoaştere a unor oameni din diferite culturi, din ţările în care compania are filiale sau parteneri de afaceri.

Plăcerea de a munci

Emanuela Vasilescu (24 de ani) a început să lucreze încă din timpul studenţiei. A ales o firmă mică pentru că vroia să îmbine facultatea cu jobul, iar oferta făcută Soft Build a atras-o repede. Acum îşi poate trece în CV doi ani de muncă în vânzări şi promovare în firma care creşte în cadrul Incubatorului de Afaceri Software din Timişoara.

„Lucrez de drag, pentru că mediul este unul plăcut, şi mereu apar proiecte noi“, a spus Emanuela.

Satisfacţia unei afaceri proprii

Angela Boarteş s-a lansat în lumea afacerilor încă din timpul studenţiei. „Ca angajată munceam mult, şi, ca fată, în domeniul IT, trebuia mereu să conving că sunt capabilă”, a explicat timişoreanca.

Dorinţa de a conduce singură o afacere a determinat-o pe Angela Boarteş să-şi deshică o firmă mică, ce creşte acum în cadrul Incubatorului de Afaceri Sofwtare din Timişoara. „Din poziţia mea, văd toate etapele unui proiect, iar bucuriile oferite de succesul propriei afaceri sunt pe măsura muncii“, a explicat Boarteş. Potrivit timişorencei, odată cu recesiunea, au venit şi etape grele, mai dificile chiar decât cele de la începutul afacerii. „Marea problemă în a avea propria afacere este că, atunci când nu ai bani de salarii, trebuie să îi aduci de acasă“, a spus Boarteş. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite