„Nu avem motive să sărbătorim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 decembrie este pentru locuitorii Iaşiului mai mult o zi liberă decât sărbătoare naţională.

Străzile Iaşiului erau aproape goale la primele ore ale dimineţii. Deşi majoritatea magazinelor au fost deschise chiar şi de Ziua Naţională a României, foarte puţini ieşeni au ales să iasă din casă.
„Am ieşit să fac cumpărăturile zilnice. Azi stau în casă, mă uit la televizor şi mă odihnesc pentru săptămâna de lucru”, a spus Vasile Roman.

Ziua de 1 decembrie se pare că şi-a pierdut semnificaţia pentru tinerii ieşeni. „Nu avem motive să sărbătorim Ziua României. Sunt gunoaie peste tot. Dacă nu eşti atent eşti făcut la buzunare. Singurul lucru bun astăzi e că nu se fac ore”, a declarat Mirela, elevă de liceu.

„Merg pe stradă şi mă uit la feţele oamenilor. Toţi sunt abătuţi de griji. Nu se vede la nimeni că azi ar fi sărbătoarea românilor. Eu o să mă întâlnesc mai târziu cu nişte prieteni în oraş”, a adăugat Roman Maxim, ieşean în vârstă de 23 de ani.

Circulaţie lejeră în oraş 

Deşi azi este o zi liberă, o parte a ieşenilor au fost şi astăzi la servici. „Pentru mine, Ziua României nu e diferită de celelalte, pentru că azi muncesc 12 ore. Ar fi trebuit să fie toată lumea liberă ca să simtă că e 1 decembrie”, a declarat Roxana, în vârstă de 22 de ani.

Printre cei care s-au bucurat de Ziua României se numără şoferii ieşeni. „Nici nu ai spune că eşti în Iaşi. Aşa de liber pe stradă mai este numai în prima zi de Crăciun”, a spus Silviu, de profesie taximetrist. Aglomeraţia a lipsit şi în mijloacele de transport în comun.
 „Se circulă lejer. Sunt mai puţini călători decât într-o zi de sâmbătă”, a declarat Marcel, şofer RATP.

Aglomeraţie în Piaţa Naţiunii

Piaţa Naţiunii a fost umplută până la refuz de aproape 500 de ieşeni de toate vârstele care au dorit să sărbătorească 90 de ani de la Marea Unire. După discursul rostit de oficialităţi şi depunerea coroanelor de flori, forţele armatei Române au defilat pe bulevardul Independenţei.

"Este mai bine acum decât în timpul vechiului regim, când ne obligau să ieşim pe stradă. Azi am ales să mă plimb "

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite