Cluj-Constanţa în 65 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

72 de persoane au ales să meargă la mare folosind cursa inaugurată azi de TAROM. Conform reprezentanţilor companiei, şi pentru zborurile viitoare, cererea este ridicată.

 Cu o oră înainte de decolarea primei curse TAROM către Constanţa, aeroportul clujean se umplea, încet-încet, de pasageri. 72 de persoane au ales să zboare spre mare, în loc să călătorească folosind autoturismele personale, autocarul sau trenul. „E mai ieftin cu avionul. Plus că e mult mai confortabil”, a spus Matei Marian, care a plecat alături de întreaga familie la mare. Pentru el, soţie şi cei doi copii, a plătit doar 209 euro dus-întors. „Am luat biletele în urmă cu două luni”, a afirmat el.

„O zi în plus de concediu”

„E mult mai rapid decât cu maşina sau cu trenul”, spune şi Marin Roman, un clujean care a plecat în concediu la mare. Cu toate că a plătit peste 400 de lei pentru un zbor dus-întors, întrucât a cumpărat biletul în urmă cu o săptămână, el consideră că diferenţa de preţ faţă de tren merită plătită. „E mai puţin obositor şi câştigăm, astfel, o zi în plus de concediu”, a declarat bărbatul. „Îmi aduc aminte că am mai fost cu avionul la Constanţa, în anii  ’80. Şi atunci mi se părea cel mai uşor mod de a ajunge la mare. Acum e la fel”, a afirmat şi Dorina Man.

„De mult aşteptam cursa aceasta”

Zborul Cluj-Constanţa nu le este util numai turiştilor. Printre pasagerii cursei de azi dimineaţă s-a numărat şi Zoltan Iasko, fostul jucător şi conducător al echipei de fotbal Universitatea Cluj şi care ocupă, în prezent, funcţia de director al Academiei de fotbal „Gheorghe Hagi” din Constanţa. „De mult aşteptam această cursă“, a spus el cu puţin timp înainte de a se îmbarca în aeronavă.

Zboruri joi şi duminică

TAROM operează cursele Cluj-Constanţa şi retur cu aeronave Boeing 737-700, care au o capacitate de 116 locuri. Zborurile vor fi efectuate de două ori pe săptămână, în zilele de joi şi duminică, până în 17 septembrie.
De la Cluj, plecarea este programtă la ora 10.00, iar sosirea la Constanţa la 11.05. O jumătate de oră mai târziu, aeronava va decola de la Constanţa, urmând a ajunge la Cluj la 12.40. Zborul retur asigură şi legături de la Cluj spre Frankfurt şi Madrid, cursele spre aceste destinaţii având programată plecarea la scurt timp după aterizarea celei de la Constanţa.
 
Cluj-Constanţa, cu 125 de lei

Un zbor tur-retur Cluj-Constanţa costă 78 de euro, adică aproximativ 330 de lei. Astfel, rezultă că preţul unei călătorii este de aproximativ 115 lei. Acestuia i se mai adaugă 10 lei, costul transportului de la aeroport până în oraş, distanţa fiind de 26 de kilometri. În comparaţie, un drum cu autocarul până la Constanţa durează 12 ore şi costă 100 de lei, iar unul cu trenul durează 14 ore şi costă 73,5 lei. Un drum cu autoturismul, care durează cel puţin 10 ore, costă, conform viamichelin.com, aproximativ 200 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite