O minoră de 14 ani a dispărut cu copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a plecat din Centrul Maternal Târgu-Jiu să-şi viziteze familia şi nu s-a mai întors. Nimeni nu mai ştie nimic de ea

Maria H. avea un băieţel de doar două luni şi la scurt timp după naştere fusese internată la Centrul Maternal din Târgu-Jiu. Minora de 14 ani s-a învoit să plece pentru câteva zile acasă, la mama ei, în Mătăsari. Maria Ana Balazs, mama minorei, a sfătuit-o în prealabil să depună o cerere pentru a i se permite plecarea pentru câteva zile. Maria a venit acasă, însă la scurt timp a dispărut cu prunc cu tot. Ana Balazs şi conducerea instituţiei au reclamat la poliţie că tânăra a plecat pe 27 martie de acasă şi nu a mai revenit. „Am solicitat intervenţia lucrătorilor Postului de Poliţie Mătăsari pentru că este în pericol viaţa bebeluşului“, spune Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu-Jiu.

Trăieşte în concubinaj cu un recidivist


Potrivit conducerii Centrului Maternal, proaspăta mămică a trăit în concubinaj cu tatăl copilului, un bărbat de 28 de ani care locuieşte în Petroşani. „Viorel Radu a continuat să aibă relaţii cu minora deşi avea două dosare penale, fiind cercetat şi pentru furt. Este posibil ca minora să fie la acest tânăr, pentru că nu-mi explic unde în altă parte ar fi. Fac apel către justiţie să se ia măsuri cu aceşti indivizi. Sunt foarte mulţi bărbaţi care au avut relaţii cu minore şi nu s-a luat nicio măsură împotriva lor. Procurorii ar trebui să ţină cont de faptul că aceştia încalcă prevederile codului penal“, mai spune Milosteanu.

Adolescenta provine dintr-o familie dezbinată


Tânăra mamă face parte dintr-o familie săracă, tatăl ei fiind închis pentru tentativă de omor. „Maria era o fată închisă, nu prea socializa cu celelalte mămici din cauza condiţiilor şi mediului în care a trăit. Se trage dintr-o familie dezbinată şi săracă. Cât a stat aici, era foarte grijulie cu bebeluşul ei, nu a creat probleme“, a declarat Ramona Săulescu, asistent social.
Poliţiştii de la Mătăsari au efectuat o anchetă şi în Petroşani. „Concubinul minorei era internat în spital, iar organele de anchetă au aflat de la acesta că tânăra ar fi plecat la o mătuşă la Târgu-Mureş. Poliţia efectuează în continuare activităţi de căutare în cazul ei“, precizează Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite