9.000 de mineri vor intra în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa comenzilor face ca angajaţii din minerit să fie trimişi acasă

Cei 9.000 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor reintra în şomaj tehnic. Potrivit conducerii societăţii, această măsură va fi luată în perioada verii. Este de amintit faptul că abia luni a reînceput lucrul după două săptămâni de concediu de odihnă în care au intrat 8.000 de angajaţi.
Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a declarat că: „Stocurile sunt foarte mari aşa că avem doar două măsuri la dispoziţie. Prima, să continuăm cu programul de restructurare şi cea de-a doua, şomajul tehnic pentru o lună de zile“. În această perioadă, activitatea se va opri total, iar oamenii vor sta acasă, primind 75% din salariu.

Au scăzut mult comenzile


Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are mari probleme financiare. Lipsa lichidităţilor provocată de diminuarea numărului de comenzi, dar şi de neîncasarea datoriilor mai vechi, face ca plăţile către furnizori să fie făcute cu întârzieri mari.
În această săptămână a avut loc o întâlnire între conducerea SNLO şi cea a Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova. În urma acesteia s-a concluzionat că doar 600.000 de tone de cărbune vor fi achiziţionate de către CE Rovinari de la SNLO, faţă de 2 milioane de tone contractate, iar CE Turceni va mai lua doar 3 milioane de tone faţă de 3,3 milioane, contractate. Doar CE Craiova cumpără cât a contractat. Diferenţa de 1 ,7 milioane de tone rămâne în depozitele SNLO.
Liderii de sindicat cunosc situaţia SNLO şi aprobă măsurile luate de conducere pentru a menţine situaţia pe linia de plutire. Vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, Viorel Temelescu, a declarat: „Toate măsurile sunt luate în conformitate cu contractul colectiv de muncă. Membrii de sindicat au fost avertizaţi, aşa că toate măsurile impuse vor fi respectate de toată lumea fără probleme“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite