Peste 2 milioane de oameni susţin mărirea numărului de medici la nivel mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Populaţia suferă la nivel global de o lipsă acută de asistenţă medicală. Un studiu al asociaţiei "Salvaţi Copiii "arată că liderii lumii mai au la dispoziţie 3,5 milioane de secunde pentru a acoperi deficitul mondial de cadre medicale.

Statitistica a fost făcută cu scopul de a atenţiona guvernele lumii să mărească numărul de asitente medicale pentru a salva vieţi, în preaja aşteptatei Adunări Generale a Naţiunilor Unite care va avea loc luna viitoare. Pentru a marca o numărătoare inversă până la eveniment, Salvaţi Copiii a lansat online un avatar amuzant prin care oamenii din lumea întreagă îşi pot manifesta solidaritatea prin schimbarea pozei de profil pe Facebook sau Twitter cu imaginea unui “supererou” medical.


Până în prezent, participanţii la derularea campaniei online au întrebuinţat diverse intrumente media pentru a face presiuni asupra liderilor lumii. Pe Twitter, campania a ajuns la două milioane de persoane , iar peste un milion şi-au arătat interesul şi suportul, online şi offline, prin semnarea petiţiilor, prin participarea la marşuri sau concerte ori alte evenimente distractive de promovare a cauzei.


Statisticile organizaţiilor umanitare arată că mai mult de 40 de milioane de copii nu beneficiază de îngrijirea medicală elementară.


8 milioane dintre ei mor în fiecare an înainte de împlinirea a cinci ani de viaţă. Cu personal medical suficient, cu resurse adecvate, multe dintre aceste tragedii pot fi evitate. Concomitent, susţinătorii campaniei promovează mesajul prin metode vizuale ample, organizând o caravană a celui mai mare plasture din lume (cu dimensiunea de 5 m pe 1,5m) în Liberia, Tanzania, China şi Marea Britanie.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite