T. Blair: 10 milioane de noi locuri de muncă ar putea fi create până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecând de la ideea că peste de 10 milioane de locuri de muncă ar putea fi create în statele dezvoltate până în 2020, dacă acestea acceptă să îşi reducă puternic emisiile de gaze cu efect de seră, fostul premier britanic Tony Blair speră să deblocheze negocierile mondiale pe tema schimbărilor climatice, potrivit AP.

Tony Blair se află în fruntea unei iniţiative de mediu, care a dat luni publicităţii un raport bazat pe lucrările unor economişti de la Universitatea Cambridge.

Citiţi şi
:


Documentul arată că un acord mondial asupra climei ar putea duce la o creştere cu 0,8% a PIB mondial până în 2020, comparativ cu situaţia în care nu se vor lua niciun fel de măsuri.

Fostul lider laburist se află la New York pentru summitul asupra climei ce se va desfăşura marţi la sediul ONU şi va fi însoţit de o serie de evenimente în cursul săptămânii.

Manifestările-anexă vizează să adune sprijin pentru un nou acord de mediu la summitul de la Copenhaga din decembrie 2009, care să înlocuiască Protocolul de la Kyoto privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ce va expira în 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite