80 de milioane, leafa rectorului de la "Cuza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Dumitru Oprea, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, sub nicio formă nu se poate spune că o duce rău. În anul 2005, remuneraţia lunară a acestuia a fost de 80 milioane de lei

Despre Dumitru Oprea, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, sub nicio formă nu se poate spune că o duce rău. În anul 2005, remuneraţia lunară a acestuia a fost de 80 milioane de lei vechi (8.000 RON).
Supărat de speculaţiile din presă, Dumitru Oprea şi-a făcut public salariul în cadrul unei conferinţe de presă. "Vă jur pe crucea de la Mitropolie: dacă un singur ou am furat, îmi donez toată averea. Nu îmi este frică să muncesc, mai fac o dată publice veniturile mele pe această cale pentru că nu am nimic de ascuns", a declarat Oprea. Potrivit afirmaţiilor sale, suma este formată din salariul de profesor, la care se adaugă sporurile şi indemnizaţia de conducere. Însă veniturile rectorului Oprea nu se opresc aici. El a recunoscut că ţine cursuri şi la Bruxelles, Suceava şi Vaslui. Numai diurna pentru orele ţinute în străinătate se ridică la 600 de euro pe zi. Aşadar, Dumitru Oprea ar putea să-şi ia în fiecare lună o Dacie la mâna a doua. Sau, dacă ar strânge puţin din dinţi, limitându-se la nivelul de trai al păturii de mijloc, rectorul de la "Cuza" ar putea să-şi cumpere în fiecare an un apartament cu două camere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite