37 de milioane de euro pe apa Sătmarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru municipiului Satu Mare este gata de inaugurare. Este vorba despre proiectul ISPA de modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, o

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru municipiului Satu Mare este gata de inaugurare. Este vorba despre proiectul ISPA de modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, o investiţie de peste 37 de milioane de euro, suportată din fondurile Uniunii Europene. Aceasta reprezintă cea mai mare investiţie pe plan local din ultimele decenii. Primarul Iuliu Ilyes a declarat ieri că inaugurarea oficială va avea loc luni, 29 septembrie, după nouă ani de la demararea proiectului.

Consum redus

Directorul societăţii Apaserv, Ioan Leitner, a spus că investiţia a presupus modernizarea sistemului de captare a apei, a uzinei de apă, reabilitarea staţiilor de pompare, a staţiei de epurare şi înlocuirea a 13 km de reţele de canalizare. Acesta a mai precizat că, dacă în anul 1990 consumul mediu pe apartament era de nouă metri cubi/lună, acum s-a ajuns la un consum de doar trei metri cubi/lună, prin eliminarea pierderilor de pe reţea.

Proiectul a fost implementat de firme din Austria, Ungaria, Turcia, Portugalia, Germania şi Marea Britanie. La „tăierea panglicii” sunt aşteptaţi ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, ministrul Mediului, Attila Korodi, ministrul IMM-urilor, sătmăreanul Ovidiu Silaghi şi ministrul Lucrărilor Publice Laszlo Borbely.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite