3 milioane de dolari lipsă din vistieria UMF Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actuala conducere a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi nu ştie unde au dispărut aproape 3 milioane de dolari din vistieria instituţiei. Rectorul Cristian Dragomir susţine că

Actuala conducere a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi nu ştie unde au dispărut aproape 3 milioane de dolari din vistieria instituţiei. Rectorul Cristian Dragomir susţine că evaluarea situaţiei economice a UMF a scos la iveală cheltuieli inexplicabil de mari. În opinia lui Dragomir, fostul rector Vasile Burlui se face vinovat de toate aceste nereguli.
"Când Vasile Burlui a preluat conducerea UMF, avea în conturi aproximativ 3 milioane de dolari. Acum, aceşti bani nu se mai găsesc. Unde sunt?", se întreabă retoric rectorul UMF Iaşi.
Ca şi cum nu ar fi de ajuns, instituţia mai are de plătit şi câteva zeci de miliarde de lei vechi, datorii. "UMF mai are de plătit şi o datorie de 30 miliarde de lei vechi. Instituţia a încercat, pe parcursul mai multor ani, să scape de datorie, însă firma care a executat lucrările ne-a dat în judecată şi a câştigat. Acum, dacă nu ne vom plăti datoriile, ne vor fi blocate conturile", a precizat rectorul Dragomir.
În această situaţie, conducerea UMF solicită un control "la sânge" al documentelor instituţiei, pentru a scoate la iveală numeroasele neregului care s-au petrecut, în opinia lui Dragomir, în perioada în care Burlui a fost rector. Contactat telefonic, fostul rector, Vasile Burlui, nu a dorit să comenteze declaraţiile făcute de rectorul Dragomir.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite