40 de miliarde pentru firma moşită de viceprimarul Adăscăliţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea edilului asigură paza... primăriei ieşene

IGS a încheiat în anul 2000 un contract prin care s-a angajat să asigure paza unor obiective din curtea primăriei. Ba chiar, în 2002, o serie de articole publicate în presa locală au arătat situaţia de incompatibilitate în care se afla vicele Adăscăliţei deoarece, pe acea vreme, era consilier local şi totodată acţionar la IGS. În urma scandalului, el a anunţat public că şi-a vândut acţiunile, că nu mai are nicio legătură cu firma şi că preferă să-şi construiască o carieră de politician. Există însă o serie de fapte care îl contrazic pe "politicianul" Adăscăliţei.

550 de milioane lunar vă spun ceva?
Pentru paza obiectivelor din subordine, municipalitatea ieşeană a încheiat contracte cu trei societăţi: IGS, Security Force şi Direcţia Judeţeană de Ordine Publică (fostul Corp al Gardienilor Publici). Chiar la începutul acestui an, având grijă să nu răsufle în presă, primăria a renegociat contractele de pază pe considerentul că salariul minim pe economie a crescut. Surpriză însă: tariful cel mai ridicat l-a obţinut IGS, iar Security Force, cea de a doua firmă privată, nu a beneficiat de nicio majorare. S-a stabilit ca IGS să fie plătită cu 784,84 RON pe lună pentru fiecare din cei 70 de agenţi, în timp ce Security Force a rămas tot la 535 RON lunar, preţ pe care l-a practicat şi anul trecut. "Am depus cerere pentru a obţine o mărire a valorii contractuale, însă nu am primit răspunsul", a declarat Constantin Constantinescu, administratorul Security Force. Dacă socotim cât e valoarea totală pe care IGS ar trebui să o încaseze de la primărie ajungem la 550 milioane de lei vechi, adică 6,6 miliarde de lei pe an. ţinând cont că societatea a încheiat contract cu primăria din anul 2000, o nouă înmulţire conduce la frumoasa sumă de 40 miliarde de lei. Aşadar, deşi susţine că nu mai are legături cu IGS, firma moşită de Adăscăliţei a obţinut tarife maximale în contractul cu municipalitatea.

Lupul, paznic la oi
Un alt aspect demn de luat în seamă este înfiinţarea Poliţiei Comunitare. Oficialii Primăriei au spus, în repetate rânduri, că poliţiştii comunitari vor prelua treptat obiectivele de pază care acum sunt păzite de societăţile private. Poliţiştii comunitari şi-au intrat în pâine la începutul lunii, însă până acum nu s-au atins de Cimitirele Eternitate şi Sfântul Vasile sau de Direcţia pieţe, obiective a căror pază este asigurată de IGS. Întrebat când va prelua şi aceste obiective, Alexandru Hordilă, directorul Poliţiei Comunitare, a răspuns că încă nu ştie, deoarece este necesară promovarea unei hotărâri în Consiliul Local. Interesant că Alexandru Hordilă este subordonat chiar viceprimarului Adăscăliţei. Un alt indiciu care arată legături mai mult decât cordiale între IGS şi viceprimar este Mariana Adăscăliţei, soţia acestuia. Ea lucrează chiar în cadrul IGS, fiind şefa personalului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite