Cine sunt miliardarii Internetului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Averea totală a celor 34 de miliardari îmbogăţiţi de pe urma Internetului se ridică la 109,7 miliarde de dolari, relatează revista "Forbes". Pe primele două locuri în clasamentul

Averea totală a celor 34 de miliardari îmbogăţiţi de pe urma Internetului se ridică la 109,7 miliarde de dolari, relatează revista "Forbes".

Pe primele două locuri în clasamentul realizat de publicaţia americană se află cei doi şefi de la Google, Serghei Brin şi Larry Page.

În anul 1998, s-au lăsat de şcoală şi au pus bazele Google într-un garaj. Asta, ca în noiembrie, anul trecut, o acţiune a companiei să ajungă la cotaţia-record de 740 dolari. Astfel nu este de mirare că cei doi au averi de 18,7 miliarde de dolari şi, respectiv, 18,6 miliarde de dolari.

Şefii de la Google, în top

Deşi averea lui este aproape jumătate din cea adunată de Page şi Brin, Jeffrey Bezos, fondatorul site-ului Amazon, este şi el unul dintre miliardarii Internetului. Ca şi cei doi, Bezos a pus bazele companiei sale într-un garaj. Conturile lui au ajuns la suma de 8,2 miliarde de dolari, iar revista "Forbes" l-a plasat pe locul al treilea.

Google a mai dat naştere unui miliardar, şi acesta este CEO-ul companiei, Eric Schmidt. Recrutat în conducerea Google în anul 2001 de Serghei Brin şi Larry Page, Schmidt a adunat în acest timp o avere de 6,6 miliarde de dolari. Primul preşedinte al eBay, Jeffrey Skoll, este al doilea cel mai mare acţionar al site-ului de licitaţii, dar nu mai este implicat în conducerea companiei.

Averea lui a fost evaluată de "Forbes" la 3,6 miliarde de dolari. În clasament figurează şi un alt şef de la eBay, Meg Whitman, care a strâns şi ea pe parcursul celor zece ani cât a fost în conducerea companiei o avere de 1,3 miliarde de dolari. Compania Google a creat cei mai mulţi miliardari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite