A fugit după microbuzul care l-a dus la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fugit după microbuzul care l-a dus la moarte
A fugit după microbuzul care l-a dus la moarte

Dan Săcăleanu (34 de ani) s-a grăbit  să prindă maxi-taxi, murind în  Halta Scânteia, iar Dumitru Asandei (22 de ani) trăieşte pentru că s-a răzgândit în ultima clipă şi a plecat să se tundă. Dan Săcăleanu (34 de ani) a pierit în catastrofa feroviară de vineri, de la Halta Scânteia (Iaşi). El a fost înmormântat, ieri, în comuna natală, Bodeşti.

Moartea are alcool în sânge Grigore Cartianu
image
image

În timp ce aşteptam microbuzul, mi-am adus aminte că nu m-am tuns şi m-am dus la frizerie.

image


Dumitru Asandei
supravieţuitor

Proprietarii microbuzului trebuie să răspundă

image

Ieri, sute de săteni l-au condus pe Dan Săcăleanu pe ultimul drum



Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi i-au chemat astăzi la audieri pe cei doi administratori ai firmei Val Cris Trans, proprietara microbuzului implicat în catastrofa feroviară. Constantin Scâteia şi Ionel Dumitroaie vor trebui să explice anchetatorilor de ce microbuzul transporta persoane în zona Scânteia, deşi societatea avea licenţă de transport pentru zona Paşcani.

De asemenea, Constantin Scâteia, administratorul firmei de transport rutier SC Val Cris Trans, va trebui să explice câte ore pe zi era obligat să conducă şoferul microbuzului. Un alt aspect pentru care trebuie să răspundă şeful societăţii respective este dacă Petrişor Apostu, şoferul microbuzului, lucra sau nu la negru. Ieri, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, Iulian Tărăboanţă, a declarat pentru NewsIn că Apostu nu are contract de muncă cu firma Val Cris Trans.

Apel către donatorii de sânge pentru grupele A2 şi B3

image

Răniţii din accident pot fi salvaţi cu ajutorul donatorilor de sânge



Medicii de la Spitalul „Sf. Ioan” spun că două dintre victimele accidentului de la Scânteia sunt în stare extrem de gravă. „Şoferul, în vârstă de 26 de ani, este în continuare în stare critică“, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Ioan“. Celălalt pacient, Ilie Meşteru (34 de ani), este şi el în stare gravă, iar medicii susţin că şi-ar putea pierde gamba dreaptă şi mâna stângă.

Al treilea rănit, Viorel Chelaru (37 de ani), va trebui din nou operat la Spitalul de Urgenţă. Medicii de aici au făcut un apel către toţi posibilii donatori de sânge. „Pentru a-i putea ţine în viaţa şi zilele viitoare pe aceşti oameni este necesar ca lumea să vină luni să doneze sânge la Centrul de Transfuzii. Grupele de care avem nevoie sunt A2 şi B3”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru. 

Un apel pentru donatorii de sânge a făcut şi Crenguţa Apostu (27 de ani), soţia lui Petrişor Apostu, şoferul microbuzului. „Vă rog din suflet dacă se poate să donaţi. Avem nevoie de sânge B3, A2, O1. Sper să-şi revină. Nu are nicio vină el. Nu pot să dau vina pe el”, a spus printre lacrimi tânăra, care susţine că soţul ei era epuizat pentru că lucra şi 18-20 de ore pe zi. (Cătălina Cocoloş)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite